Zorg bij tehuis in Geleen schiet op veel punten tekort

Print
Zorg bij tehuis in Geleen schiet op veel punten tekort

Afbeelding: anp

De zorg die ouderen krijgen in Bloemenhof in Geleen schiet op te veel punten tekort en is daarom ‘risicovol’. Dat stelt de inspectie voor de gezondheidszorg in haar verslag van een niet-aangekondigd bezoek, medio december.

De Inspectie concludeerde dat na een onaangekondigde controle in december van het vorig jaar. Bloemenhof is een van de negen tehuizen van Vivantes, 

Werkdruk
De zorg bij Bloemenhof scoort vooral slecht op door de Inspectie gestelde normen op het gebied van medicatieveiligheid, het sturen op kwaliteitsverbetering en deskundigheid van het ingezette personeel. Ook de werkdruk bij het personeel is te hoog opgelopen. 

Verder werd niet altijd direct geregistreerd dat er (risicovolle) medicatie is toegediend. En daar tilt de inspectie zwaar aan. Vivantes werd in december opgedragen in vier weken maatregelen te nemen. Volgens de interim-bestuurder Erik Sloot is dat nu gebeurd.

Tevreden
De inspectie bezocht in december ook de Urmonderhof in Urmond. Daar is ze tevredener over. De zorg voldoet er ‘aan bijna alle normen’. Maar ook hier moet het beter met de kwaliteit van het personeel, scholing en de medicatieveiligheid. 

Directe aanleiding voor het bezoek was de crisis bij Vivantes. De cliëntenraad en de or hadden het vertrouwen opgezegd in de raad van toezicht. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →