Schietpartij Amerika: man opent met biertje in de hand het vuur bij zwembad

Print
Schietpartij Amerika: man opent met biertje in de hand het vuur bij zwembad

Afbeelding: Twitter/Breaking911

Een bewoner van een appartementencomplex in San Diego heeft zondagavond het vuur geopend op donker getinte mensen die een verjaardag vierden bij het zwembad van het complex.

Acht mensen raakten gewond voordat de man door toegesnelde agenten werd doodgeschoten. Een van de gewonden overleed later in het ziekenhuis en van zes anderen was de toestand kritiek, melden Amerikaanse media.

Overleden
De slachtoffers waren vier Afrikaans-Amerikaanse vrouwen, twee Afrikaans-Amerikaanse mannen en een man van Latijns-Amerikaanse afkomst. Een van de vrouwen overleed later in het ziekenhuis. Ook brak een Afrikaans-Amerikaanse man een arm toen hij vluchtte, aldus ABC News.

Het schietincident deed zich voor in de welgestelde wijk La Jolla. De politie identificeerde de schutter als de 49-jarige Peter Selis, een bewoner van het complex.

Biertje
De politie kon nog niet zeggen of hij de slachtoffers kende en of er raciale motieven in het spel waren. Volgens ooggetuigen zou hij in de ene hand een biertje hebben gehad en in de andere hand een wapen waar hij mee zwaaide voordat hij begon te schieten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →