Knuppel als huwelijkscadeau ter verdediging tegen echtgenoot

Print
Knuppel als huwelijkscadeau ter verdediging tegen echtgenoot

Afbeelding: Istock

Een opmerkelijk huwelijkscadeau voor de Indiase bruiden. Zij krijgen van een minister een knuppel cadeau.

Het idee is dat ze die in geval van nood kunnen gebruiken tegen agressieve of dronken echtgenoten. Dit zei minister Gopal Bhargava voor plattelandsontwikkeling in de centraal Indiase deelstaat Madhya Pradesh.

Wassen van kleren
Bhargava gaf afgelopen weekend in totaal zo'n zevenhonderd houten knuppels met een lengte van 30 centimeter aan arme bruiden weg tijdens een massaal bruiloftsfeest in de plaats Grahakota. "De knuppels hebben een dubbel voordeel", legde Bhargava uit. "Ze kunnen ze gebruiken bij het wassen van kleren, maar als hun mannen niet luisteren of gewelddadig worden zijn ze ook bruikbaar als zelfverdedigingswapen."

Uitbreiden
De minister plaatste foto's van de bruiden met knuppels op zijn Facebookpagina en kondigde aan dat hij in totaal 10.000 houten knuppels had besteld. Na een maand moet het effect van de gift door een enquête worden vastgesteld. Bij succes wil men het initiatief naar andere regio's uitbreiden.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →