Plaag van 11-jarige vandalen: klinkers tegen ramen gegooid

Print

Afbeelding: Facebook/Basisschool De Mheyster

Vandalen van elf à twaalf jaar oud teisteren de nieuwe Brede Maatschappelijke Voorziening Aldenhof in Hoensbroek. Voor enkele raadsleden is de maat vol.

Afgelopen weekend was het weer raak. Speeltoestellen werden vernield door de netten kapot te branden. Bij de hoofdingang werden klinkers uit de grond gerukt en tegen muren en ramen gegooid. Witte muren waren met modder besmeurd. Een zandbak voor de kleintjes was opengebroken.

Andere school
De daders zijn volgens beheerder Leon Korstens van Radar jongens van elf à twaalf jaar, die op een andere school zitten. "Die kinderen nemen zelfs sleutels mee om pinnen uit speeltoestellen te draaien of hekken te ontzetten. ’s Avonds klimmen ze op het hoogste dak en springen dan op onderliggende verwarmingselementen. Zie de deuken."

In het park  voor het complex onderdeel van een 25 miljoen euro kostende opknapbeurt voor Hoensbroek Centrum, houdt oudere jeugd huis, weet de beheerder. "Daar worden boompjes geknakt en verankerde vuilnisbakken ontzet.”

Maat is vol
Voor Charles Claessens - behalve voorzitter  van de medezeggenschapsraad, ook CDA-fractieleider - is de maat vol. Samen met Partij Hoensbroeks Belang vraagt hij de burgemeester morgen maatregelen te nemen. "Het is al vaker aangekaart, maar die jongens zijn niet gepakt. Men zou eens een paar keer 24 uur  lang verdekt moeten posten, dan betrap je ze op heterdaad. Omdat de rotzooi steeds weer snel is opgeruimd of gerepareerd, lijkt het alsof we dit normaal vinden. Dat is het niet."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →