Van Nieuwkerk verdient jaarlijks nog steeds 580.000 euro

Print
Van Nieuwkerk verdient jaarlijks nog steeds 580.000 euro

Afbeelding: ANP

De Wereld Draait Door-presentator Matthijs van Nieuwkerk verdiende in 2016 580.000 euro. Daarmee is hij nog steeds de best betaalde presentator van de publieke omroep. Hij streek evenveel op als het jaar daarvoor toen hij nog een opslag kreeg van 10.000 euro. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2016 van BNN-VARA.

Radiopresentator Giel Beelen zakte van 440.410 euro in 2015 naar 380.000 euro in 2016. Hij verhuisde vorig jaar van de ochtendshow op NPO 3FM naar de avonden in het weekeinde. 

Controverse
Vergoedingen voor presentatoren van de publieke omroep zijn een jaarlijks terugkerende controverse. In principe verdienen presentatoren niet meer dan een minister (zo'n 184.000 euro), maar er zijn uitzonderingen voor 'speciaal talent'. Tot dat rijtje behoort naast Beelen ook Matthijs van Nieuwkerk. Die extra bedragen worden uit verenigingsgeld van omroepen betaald. 

Minister Plasterk pleitte eerder voor het korten van de top-inkomens van tv-sterren van de publieke omroep. Zelf vindt Van Nieuwkerk zijn riante salaris niet meer dan terecht, aangezien hij dagelijks een succesvolle talkshow maakt. Eerder zei hij niet in te willen leveren. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →