Roda heeft geen idee waarom geldschieter Korotaev nooit langskomt

Collard (links) en Korotaev op de tribune bij Roda.© De Limburger/Ermindo Armino

De top van Roda JC weet niet waarom de Russische geldschieter Aleksei Korotaev nooit aanwezig is bij wedstrijden van de club.

Roel Wiche

"We gissen allemaal naar deze ommezwaai: waarom heeft hij zoveel afstand genomen?", zegt algemeen directeur Wim Collard.

PubliciteitNa zijn entree, in januari, was de verwachting dat Korotaev regelmatig naar wedstrijden van de Kerkraadse eredivisionist zou komen. Maar na het duel tegen Ajax is hij nooit meer geweest. Collard: "Ik denk dat hij, en zijn thuisfront, enorm zijn geschrokken van de publiciteit."

Kopje koffiePersoonlijk contact heeft hij al geruime tijd niet meer gehad met Korotaev. Wel contact via mail, maar daarin heeft Collard niet gevraagd waarom de Zwitsers-Russische investeerder niet meer is komen kijken. "Dat vraag ik hem liever persoonlijk, bij een kop koffie." Collard maakt zich nog geen zorgen. "Ik ken de intenties van Aleksei."

In De Limburger van dinsdag een uitgebreid interview met Roda-directeur Wim Collard.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal