Palestina-lezing op 4 mei 'raakt elke Jood op de zere plek'

Print
Palestina-lezing op 4 mei 'raakt elke Jood op de zere plek'

Afbeelding: ANP

Een groep internationale studenten in Maastricht houdt 4 mei ’s avonds een Palestina-lezing door een Israëlische dissident aan de rechtenfaculteit.

De Jonge Democraten in Limburg vinden het ongepast dat de Universtiteit Maastricht deze bijeenkomst faciliteert uitgerekend tijdens Dodenherdenking.

Zere plek
"U biedt een platform voor een antizionistisch evenement, nota bene op de dag waarop wij de slachtoffers van de Holocaust herdenken. Hiermee brengt u niet alleen schade toe aan de waarden van vrijheid van meningsuiting, maar raakt u, als semi-overheidsinstelling, elke Jood op de zere plek. Des te schrijnender is het feit dat deze activiteit tot 8 uur doorgaat", schrijft de jongerenafdeling van D66 aan de universiteit.

Students for Justice in Palestine zegt zich zeker bewust te zijn van Dodenherdenking en de gevoeligheid daaromtrent. "We gaan daarom ook zeker twee minuten stilte in acht houden. We gaan dat nog bekendmaken”, zegt de woordvoerdster.

Alleen beschikbaar op 4 mei
Dat de lezing op 4 mei plaatsvindt, is toeval. "We wilden eerst een andere dag, maar de spreker kon alleen nog op 4 mei. Hij gaat tijdens de avond vertellen over zijn eigen ervaring in Israël en met het zionisme. Ja, we zijn bevooroordeeld. Daarom hebben we juist een Israëlische spreker over dit onderwerp uitgenodigd.”

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje