Nieuwe directeur Brightlands Campus Venlo

© Omroep Venray | Bas Dammers

Saskia Goetgeluk is per 1 mei benoemd tot nieuwe baas van de Brightlands Campus Greenport Venlo.

Will Gerritsen

In haar functie moet Goetgeluk (1964) de campus op het voormalige Floriade-terrein verder tot bloei brengen, met innovatieprojecten op het gebied van gezonde voeding, onderzoek en samenwerking met kennisinstellingen en bedrijven. Uiteindelijk moet dit alles leiden tot nieuwe investeringen en banen.

Nu al zijn bedrijven en instellingen als de Universiteit Maastricht (UM) en hogeschool HAS op de campus actief, maar moet het lege terrein nog worden gevuld. Overigens hebben inmiddels enkele bedrijven investeringsplannen op de campus aangekondigd.

Goetgeluk is onder meer werkzaam geweest voor de landelijke organisatie van Greenport en de Topsector Tuinbouw. Hoewel ze nog in Leiden woont, kent Goetgeluk Noord- Limburg goed. Ze was ooit als communicatiemanager verbonden aan de veiling FloraHolland die indertijd de sierteelttak van veiling ZON overnam die weer fuseerde met de bloemenveiling in Straelen.

Goetgeluk krijgt onder meer als opdracht een groot bedrijf of consortium van bedrijven naar de campus te halen. De Venlose vestiging is de enige van de vier Brightlands-campussen in Limburg die een grote ondersteunende partij als bijvoorbeeld DSM in Geleen ontbeert.

Tijdens een persgesprek verklaarde UM-bestuurder Nick Bos dat het nog steeds niet is gelukt de Wageningen Universiteit te verleiden een dependance op de Venlose campus te beginnen. „Men is welwillend, maar dit heeft nog niet tot concrete stappen geleid.” Verwacht wordt dat ‘Wageningen’ zal toehappen zodra er meer bedrijvigheid op de Venlose campus komt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee