Races Max Verstappen binnenkort achter de decoder?

© EPA/SRDJAN SUKI

Op dit moment kunnen Ziggo-klanten Max Verstappen nog iedere race op het open kanaal van de aanbieder bewonderen. De vraag is of dat in de toekomst zo blijft.

Redactie

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat KPN en Vodafone/Ziggo na hun fusie namelijk strenger controleren, meldt het AD.

Formule 1De angst bestaat bij de ACM dat de twee grootmachten andere aanbieders uit de markt gaan drukken. Op dit moment lokt Ziggo klanten al met 'gratis' Formule 1 en buitenlands voetbal.

"De vraag is of T-Mobile en Tele2 daar tegen op kunnen en niet weggedrukt worden", zegt Johan Keetelaar, directeur Telecom van de ACM.

Max VerstappenKeetelaar vreest dat klanten steeds minder gaan overstappen en hij wil dat de ACM aanbieders in de toekomst dan ook kan verplichten om bijvoorbeeld een sportzender te schrappen. Hij noemt daarbij expliciet Verstappen tegenover de krant. "Als Ziggo klanten gratis Max Verstappen en Formule 1 biedt, wil ik daar misschien wel tegen optreden. Ik vind dat dat geen taboe mag zijn."

Hoe Keetelaar dat gaat doen is nog maar de vraag. Op dit moment gaat de Europese Commissie over het telecomtoezicht. De vraag is of die het eens is met de ACM.

ProbleemVandaar dat de waakhond de huidige wetgeving in de tussentijd wil oprekken. "In Nederland ontstaat echt een probleem. Ik vind dat we als toezichthouder zo nodig de grenzen van onze bevoegdheden moeten opzoeken. Dat gaan we nadrukkelijk doen. Ook de huidige regels bieden handvatten.'"

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee