Bedrijf na aanhouding Korotaev: 'misverstand of ingeluisd'

Roda-investeerder Korotaev.

Roda-investeerder Korotaev.© ANP/Marcel van Hoorn

De aanhouding van Aleksei Korotaev is 'een misverstand of een poging om hem in diskrediet te brengen'. Dat valt te lezen op de site van het bedrijf van Korotaev.

Redactie

Op de site bevestigt het bedrijf AK Investment dat de geldschieter van Roda vastzit.

Slachtoffer"Meneer Korotaev is het slachtoffer van een misverstand als gevolg van een eerlijke fout of erger, een vooropgezette daad om hem in diskrediet te brengen", valt er verder te lezen.

Korotaev die al op 10 februari werd opgepakt is in afwachting van de beslissing of hij op borgtocht vrij mag komen.

Lees ook: Geldschieter van Roda al maanden in een cel in Dubai'

KlachtenHet bedrijf lijkt zelf overigens niet te geloven in een vergissing. In het statement staat verder namelijk dat Korotaev een klacht heeft ingediend tegen twee directeuren van een bedrijf. Ook wordt er gewerkt aan een zaak tegen een cliënt van dat bedrijf. AK Investment denkt dat hij de kwade genius achter het plan om Korotaev in een kwaad daglicht te stellen is.

Korotaev biedt ook zijn excuses aan voor de ontstane onrust, wel is hij overtuigd van een goede afloop, aldus het bericht op de site.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee