Benieuwd hoe je 330 treinen tegelijk stil zet? NS legt het uit

© Istock

Tijdens de twee minuten stilte vanavond rijden ook de treinen niet. NS vertelt op Twitter in een filmpje hoe het lukt om 330 treinen precies om 20.00 uur stil te laten staan.

AD

"Het is niet zo dat de stroom van de bovenleiding gaat", vertelt Arjan Spoormans, van de NS. Wel is het een kwestie van heel goed communiceren met machinisten en conducteurs. Op alle stations in het land start precies om 21 seconden na 19.59 uur een omroepbericht in het Nederlands en in het Engels om alle reizigers op de hoogte te stellen.

Omdat alle treinen stilstaan, mist ook niemand zijn aansluiting, is de geruststelling. "Eigenlijk kun je twee minuten langer van ons product genieten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee