Vergunning botdrogerij Panningen ook door hoogste rechter afgewezen

© Stefan Koopmans

De vergunning voor een botdrogerij bij afvalbedrijf Van de Weijer in Panningen is door de Raad van State afgewezen. Daarmee krijgen gemeente en omwonenden opnieuw gelijk.

Pieternel Kellenaers

De vergunning die door de provincie is afgegeven in 2014 garandeert volgens het hoogste rechtsorgaan niet dat de buurt geen last zal ondervinden. Vooral omdat de beenderen, afkomstig uit de vleesindustrie, niet gekoeld bewaard hoeven te worden en dat in de vergunning ook geen maximale opslagtijd geldt.Prullenbak Daarmee laat de vergunning het volgens de Raad van State toe dat "gedurende langere tijd beenderen met eiwitresten aanwezig zijn die kunnen gaan ontbinden". Met de uitspraak krijgen klagende bewoners en ondernemers uit de buurt en de gemeente Peel en Maas opnieuw gelijk. De rechtbank verwees de provinciale vergunning in augustus 2015 al naar de prullenbak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee