Start aanleg nieuwe fietsroute in Roermond

© iStock

De aanleg heeft enige vertraging opgelopen, maar maandag wordt een start gemaakt met de nieuwe fietsverbinding tussen de Roermondse binnenstad en de kern Leeuwen.

Gertie Driessen

De nieuwe route is een direct gevolg van de reconstructie van de N280. Daardoor verdwijnt de huidige oversteek voor fietsers over de N280 bij de Wilhelminasingel.Nieuwe verbindingDe nieuwe verbinding loopt via Puylegats, Steegstraat, Wilhelminaplein en Slachthuisstraat over de gemeentewerf. Vandaaruit gaat de route verder onder het spoorweg viaduct Venloseweg naar de bestaande onderdoorgang onder de N280 van de Mijnheerkesweg.Aanleg in fasesAanvankelijk toonde de Roermondse politiek zich niet gelukkig met het schrappen van de huidige fietsers- en voetgangersoversteek. Door een nieuwe studie - met uiteindelijk een ongewijzigde uitkomst - liep de alternatieve route vertraging op. De aanleg vindt in fases plaats. Als laatste verdwijnt de huidige oversteek over de N280. Medio oktober, voordat het werk aan de N280 van start gaat, moet de fietsroute klaar zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee