Pakketjes van AliExpress nu binnen 7 dagen op de mat

© ANP

PostNL gaat in Nederland een groot deel van de pakjes bezorgen van het Chinese AliExpress, onderdeel van internetmarktplaats Alibaba. Door de samenwerking kunnen klanten van AliExpress binnen vijf tot zeven dagen hun bestellingen thuisbezorgd krijgen.

Redactie

Dat maakte PostNL vandaag bekend, zonder financiële details naar buiten te brengen over de deal. De laatste maanden is Nederland uitgegroeid tot één van de belangrijkste markten, meldt het postbedrijf.

AliExpress, dat wereldwijd meer dan 100 miljoen klanten heeft, oordeelt dat PostNL de beste service biedt. ,,Zij hebben het beste bezorgnetwerk in Nederland en leveren betrouwbare service'', zegt general manager Leo Shen van AliExpress. ,,Bovendien hebben wij via hun verkoopapparaat Spring in Azië, rechtstreeks contact met PostNL.''

GroeiVolgens Tijs Reumerman van PostNL is zijn bedrijf afgelopen jaar hard gegroeid in Azië. ,,Steeds meer consumenten in Nederland en daarbuiten weten de weg naar de Chinese webwinkels te vinden. Dat één van de grootste online marktplaatsen wereldwijd er voor gekozen heeft om rechtstreeks met PostNL te versturen, is een fantastische prestatie.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee