‘Politiemol Mark M. bood huis met hennepplantage aan’

© Politie

De vermeende Weerter politiemol Mark M. heeft in 2013 een vriend verteld dat hij in de hennephandel zit.

Jos Emonts en Paul Bots

De inmiddels ontslagen politieman bood die vriend een huis met hennepplantage aan. De vriend kon het huis gratis bewonen en zou daar duizend euro per maand en een bijpassende auto bovenop krijgen.

Politiedossier Dat heeft die vriend tegenover de politie verklaard, zo blijkt uit een deel van het politiedossier over de zaak dat De Limburger heeft ingezien. M. zou tijdens een nachtelijk gesprek hebben verteld dat er dergelijke hennephuizen worden gezocht in de omgeving van Roermond, Heerlen en Brunssum.

Een andere vriend van M. vertelt tijdens getuigenverhoren dat M. hem ooit heeft voorgesteld hennep op zijn zolder te zetten.

Rechtszaak Op 9 mei begint de rechtszaak tegen M. en vier medeverdachten. Justitie verdenkt de Weerter oud-politieman van het lekken van geheime recherche informatie. Hij zou stukken uit belangrijke politieonderzoeken aan criminelen hebben verkocht.

Lees vrijdag in De Limburger meer over de Weerter politiemol.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal