Léon Verdonschot: Wie alles herdenkt, herdenkt niets

"Voor je het weet staan we stil bij al het onrecht in de wereld. En staat er dus niemand meer stil bij iets, of staan juist veel mensen stil bij uiteindelijk niets. Alles herdenken staat gelijk aan niets herdenken."

Jos van den Camp

Journalist en oud-Geleendenaar Léon Verdonschot sprak donderdagavond in Asta Theater de 4-Mei rede uit op aanvraag van het lokale herdenkingscomité. Ook Duitse soldaten moeten niet met Dodenherdenking worden herdacht, betoogde hij. "Daar waren slachtoffers onder. Maar ook heel veel daders. Er zijn vele momenten om te discussiëren over de vraag waar de grens lag, maar er is ook een moment dat daar niet geschikt voor is. En dat is het moment waarop we de Nederlandse slachtoffers herdenken."Lees hier de rede die Verdonschot donderdagavond, vooruitlopend op de twee minuten stilte om 20 uur uitsprak in Asta Theater in Beek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee