Eisen aan Holy Moly! Heerlen, anders geen subsidie

© De Limburger

Het nieuwe winterevenement Holy Moly! Heerlen moet voor voldoende cofinanciering zorgen, anders loopt het subsidie mis. Dat antwoordt Centrumwethouder Barry Braeken (PvdA/OPH) op vragen van RPN en Hart-Leers.

Siebrand Vos

Aanleiding voor de vragen vormen de ongeruste geluiden die afgelopen vrijdag de kop op staken in de evenementenwereld, nadat de winnaar van de subsidie-tender bekend was gemaakt: bureau Incredible. Een teleurgestelde verliezer roemt de creatieve ideeën van het winnende bedrijf, maar betwijfelt of de continuïteit en de financiering afdoende zullen zijn geborgd.VertrouwenDe bijdrage van de gemeente Heerlen - vier ton voor vier jaar, waarvan twee ton in het eerste jaar beschikbaar komt - wordt niet op voorhand uitgekeerd. Braeken heeft vertrouwen in het winnende evenementenbedrijf: "Cofinanciering moet wel worden gerealiseerd. Wij nemen dat mee in de afspraken die we nog moeten maken."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee