Miljoenen van Aleksei zijn al in Kerkrade, maar Roda kan er niet aan

Print
Miljoenen van Aleksei zijn al in Kerkrade, maar Roda kan er niet aan

Afbeelding: ANP

Er staan miljoenen van Aleksei Korotaev geparkeerd bij een notariskantoor in Kerkrade, maar of Roda JC daar nog ooit aankomt, is zeer de vraag.

De zakenman die de redder van de eredivisieclub leek te zijn, blijkt al bijna drie maanden in de cel in Dubai te verblijven, beschuldigd van het ondertekenen van een ongedekte cheque. De overname van Roda is voorlopig opgeschort. Aleksei Korotaev is plots een hete aardappel geworden, aan wie niemand zich wil branden. 

Postiljon d’amour
Stijn Janssen, Roda-fan en fiscalist in Dubai, paradeerde tot voor kort nog trots in Kerkrade rond als postiljon d’amour tussen geldschieter en club. Janssen praatte ook mee over toekomstscenario’s van de club en werd zelfs door Roda-directeur Wim Collard voorzichtig gepolst om op termijn zijn opvolger te worden. Donderdag benadrukte de fiscalist echter vooral niets met ‘deze toestand’ te maken te hebben: "Ik heb Korotaev alleen geïntroduceerd bij Roda JC."

Lees ook: KNVB wil spoedberaad met Roda over Aleksei Korotaev

Sporen gewist
Ook de zakelijke rechterhand van Korotaev, de Zwitser Alberto Furger, heeft alle banden verbroken met de investeerder. Bij de presentatie in Kerkrade week Furger niet van diens zijde. Nu heeft hij op internet alle sporen uit het gezamenlijk verleden gewist. 
Het vertrouwen in Kerkrade was aanvankelijk groot.

Lees ook: Roda zet overname van aandelen door Korotaev on-hold

'Ik reken op Aleksei'
De investeerder lag wel onder de loep bij de KNVB. Dat de bond bij dit onderzoek alle registers opentrok, leidde tot woede in Roda-gelederen. Die woede heeft nu plaatsgemaakt voor grote onzekerheid over de toekomst. Eigenaar Frits Schrouff gooit de deur naar Korotaev nog niet dicht: "Totdat het tegendeel bewezen is, reken ik nog op Aleksei."