Valt de breuk tussen Mattie en Wietze nog te lijmen?

© ANP

Mattie en Wietze, een van de meest succesvolle dj’s duo’s in radioland, gaan uit elkaar. Althans, dat is de huidige stand van zaken in een langslepende transfersoap. Of staat de deur tussen beiden toch nog op een kier? De bizarre ontwikkelingen op een rijtje.

AD/Gudo Tienhooven

"We zijn heel blij dat Mattie heeft bijgetekend en ook de komende jaren bij Qmusic te horen zal zijn’’, aldus een verklaring van programmadirecteur Iwan Reuvekamp gisteravond. "De afgelopen maanden hebben we veel gesproken met zowel Mattie als Wietze. Heel graag zouden we met beide dj’s verder willen gaan. De deur bij Qmusic heeft altijd voor Wietze open gestaan."

OnduidelijkVrijdagochtend zou Mattie Valk (28) tekst en uitleg geven in zijn eigen radioprogramma. Onduidelijk was donderdag nog of hij afgelopen tijd in het geheim met zijn werkgever aan de onderhandeltafel heeft gezeten of dat de twee na een goed gesprek hebben besloten ieder hun eigen weg te volgen. Wat doet Wietze de Jager (32) dan? Gaat hij wél naar Talpa Radio, een stap die hij oorspronkelijk met zijn collega en goede vriend zou maken?

Lees ook: 'Mattie zegt samenwerking met Wietze op en kiest voor grote geld'

Andere uitkomstEen woordvoerster van Qmusic laat weten op een andere uitkomst te hopen. "De mogelijkheid bestaat dat hij later nog bijtekent", zegt ze. Mattie en Wietze zelf waren niet bereikbaar voor commentaar. De laatste meldde zich afgelopen dinsdag ziek. "Hij zal daarom geen reactie geven", aldus de zegsvrouw.

Sky RadioHoe anders stonden de zaken er afgelopen weken voor. Want ze waren eruit: Mattie en Wietze zouden Qmusic, het station waar ze onlangs nog hun 5-jarig jubileum vierden, verlaten. Speciaal voor hen zou het unieke format van Sky Radio, een station zonder dj’s, worden omgegooid. Het duo werd alle artistieke vrijheid beloofd voor een ochtendshow op de zender, tegenwoordig in handen van de grote John de Mol. Een ‘offer they couldn’t refuse’, zo vertelden ze de directie van Qmusic enkele weken terug.TwijfelsHet tweetal ging niet over één nacht ijs bij hun besluit. Vooral omdat Valk, in tegenstelling tot zijn ‘partner in crime’ De Jager, lange tijd ernstig twijfelde over deze zet. Vooral de loyaliteitskwestie bleef knagen: Ze hadden hun bekendheid immers te danken aan Qmusic. Wie wist vijf jaar geleden wie die Mattie en Wietze waren? Toch, na maanden peinzen en adviezen inwinnen bij familie, vrienden en collega’s, werd de knoop weloverwogen doorgehakt. Het was exit Qmusic.

SpijtMede na alle berichtgeving in deze krant over de spraakmakende verhuizing en radiokenners die riepen dat de presentatoren hier wel eens spijt van konden krijgen. Luisteraars zouden het Mattie en Wietze kwalijk kunnen nemen dat ze overstappen, was de inschatting. Daarna begon Mattie opnieuw met aarzelen. Het onafscheidelijke radiotweetal werd het de afgelopen dagen meer en meer oneens. De even bizarre als misschien ook logische uitkomst van deze soap: Mattie blijft Qmusic trouw en gaat, althans voorlopig, solo door.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee