Max Verstappen een jaar in dienst bij Red Bull

© ANP

Kun je het nog herinneren? Max Verstappen die plots na een aantal races werd doorgeschoven van Toro Rosso naar Red Bull? Een historische dag voor veel Formule 1-fans die vandaag precies een jaar geleden plaatsvond.

Jack Martens

Het is 5 mei 2016 als bekend wordt dat Max Verstappen per direct de overstap maakt naar het topteam van Red Bull. De Rus Danill Kvyat moet het veld ruimen voor de revelatie van het seizoen 2015. GelukkigAanleiding voor de switch waren de indrukwekkende resultaten van Verstappen in de Toro Rosso, en de brokken die Kvyat maakte in de Grand Prix's van Rusland en China. Waar Verstappen uiterst gelukkig was met de ruil, kwam de 'degradatie' voor Kvyat als donderslag bij heldere hemel. "Het is nu eenmaal wat het is", zei hij destijds tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van Barcelona. Lees hier nog eens terug hoe de eerste werkdag van Max Verstappen bij Red Bull eruit zagDat was de plek waar Verstappen later dat weekend geschiedenis schreef door zijn eerste overwinning te pakken. Later dat seizoen voegde hij daar nog zes podiums aan toe. OnwaarschijnlijkHet lijkt zeer onwaarschijnlijk dat Verstappen volgende week in Barcelona opnieuw een gooi kan doen naar de overwinning. De auto's van Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo zijn gemiddeld per ronde ongeveer 1.5 seconde langzamer dan die van Ferrari en Mercedes. Ondanks dat een aantal updates zijn aangekondigd verwacht Verstappen dat het gat nog steeds te groot is. "Je maakt geen anderhalve seconde goed met een aantal updates. Bovendien, de rest ontwikkelt ook gewoon door."De Grand Prix van Barcelona is zoals gewoonlijk weer live te volgen op De Limburger.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee