Johan Cruijff Schaal niet standaard in ArenA

© ANP

De jaarlijkse strijd om de Johan Cruijff Schaal wordt vanaf volgend seizoen niet meer standaard in de ArenA afgewerkt. De KNVB heeft besloten dat de landskampioen in eigen stadion de bekerwinnaar mag ontvangen. ,,Op die manier wordt de landskampioen extra geëerd'', stelt de bond vrijdag in een verklaring.

ANP

Als Feyenoord kampioen wordt, dan opent de Rotterdamse club het volgende seizoen met een wedstrijd tegen bekerwinnaar Vitesse in de Kuip. De Johan Cruijff Schaal bestaat sinds 1996 en ging daarvoor als Supercup door het leven.

Nummer 14Anderhalve week geleden werd op de geboortedag van Cruijff besloten om de Amsterdam ArenA snel naar de beroemde nummer 14 te vernoemen. De KNVB stelt dat de relatie met de familie en foundation van Johan Cruijff in de toekomstige edities wordt versterkt. Nieuw is dat van elk verkocht kaartje 1 euro naar de foundation gaat. Daarnaast wordt er ieder jaar extra aandacht gevraagd voor een actueel maatschappelijk thema.

Kracht,,Deze wedstrijd is bij uitstek een gelegenheid om de maatschappelijke kracht van voetbal te laten zien", zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB. ,,Samen met de Johan Cruyff Foundation en deelnemende clubs vragen we aandacht voor een actueel maatschappelijk thema. Daarmee proberen we de Johan Cruijff Schaal passend te maken bij het sociale en hartelijke karakter van Johan zelf."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee