Onderzoek naar wethouder Leudal na klacht

© John Peters

In opdracht van burgemeester Arno Verhoeven heeft integriteitsbureau BING onderzoek gedaan naar het optreden van wethouder Arno Walraven van Leudal (Samen Verder). Dit naar aanleiding van een klacht van onderneming Horn Tours.

Kitty Borghouts

Het gaat om een vooronderzoek: daarin wordt bekeken of er reden is voor diepgaander onderzoek. Het rapport is klaar, maar burgemeester Verhoeven wil nog niet zeggen wat de uitkomst is.

VergunningenHorn Tours heeft bij de burgemeester geklaagd over de manier waarop Walraven zich heeft bemoeid met de vergunningen van de onderneming, een bustour- en taxibedrijf dat temidden van woningen ligt.

Het bedrijf stelt dat de wethouder omwonenden heeft aangezet om klachten in te dienen over het bedrijf. Ook zou Walraven ambtenaren onder druk hebben gezet om streng te handhaven bij overtredingen.

SerieusBurgemeester Verhoeven besloot tot het vooronderzoek omdat hij alle integriteitsmeldingen 'zeer serieus neemt'. Wethouder Arno Walraven heeft daar begrip voor en is blij dat een klacht over hem onafhankelijk wordt bekeken. Zelf kent hij de resultaten van het onderzoek ook nog niet. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat daaruit blijkt dat er niets aan de hand is."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal