Onderzoek naar wethouder Leudal na klacht

Print
Onderzoek naar wethouder Leudal na klacht

Afbeelding: John Peters

In opdracht van burgemeester Arno Verhoeven heeft integriteitsbureau BING onderzoek gedaan naar het optreden van wethouder Arno Walraven van Leudal (Samen Verder). Dit naar aanleiding van een klacht van onderneming Horn Tours.

Het gaat om een vooronderzoek: daarin wordt bekeken of er reden is voor diepgaander onderzoek. Het rapport is klaar, maar burgemeester Verhoeven wil nog niet zeggen wat de uitkomst is. 

Vergunningen
Horn Tours heeft bij de burgemeester geklaagd over de manier waarop Walraven zich heeft bemoeid met de vergunningen van de onderneming, een bustour- en taxibedrijf dat temidden van woningen ligt.  

Het bedrijf stelt dat de wethouder omwonenden heeft aangezet om klachten in te dienen over het bedrijf. Ook zou Walraven ambtenaren onder druk hebben gezet om streng te handhaven bij overtredingen.  

Serieus
Burgemeester Verhoeven besloot tot het vooronderzoek omdat hij alle integriteitsmeldingen 'zeer serieus neemt'. Wethouder Arno Walraven heeft daar begrip voor en is blij dat een klacht over hem onafhankelijk wordt bekeken. Zelf kent hij de resultaten van het onderzoek ook nog niet. "Maar ik heb er alle vertrouwen in dat daaruit blijkt dat er niets aan de hand is."

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen