Politie baalt: Burgernet niet tijdens herdenking moeten sturen

© De Limburger

De politie had vlak voor Dodenherdenking geen Burgernetberichtje moeten sturen. Mensen in Kerkrade hebben zich gestoord aan de waarschuwing op hun telefoon, omdat daarmee de twee minuten stilte werden verstoord.

Redactie

De melding werd uitgerekend op het pijnlijke tijdstip verstuurd door de enorme drukte in de meldkamer, meldt de politie. "Als de collega in de meldkamer het minder druk had gehad, had hij op de klok gekeken en gewacht met het versturen tot na de twee minuten stilte. Hij vond het zelf ook vervelend", zegt de politiewoordvoerster.

DrukDe betreffende agent was bezig met het schrijven van een sms en het inspreken van een bericht over een vermist meisje in Herzogenrath. Tegelijkertijd kwamen er via 112 diverse telefoontjes binnen.

"Hij had het zo druk dat hij meteen op ‘verzenden’ drukte toen hij klaar was. Iedereen heeft dat wel eens dat hij doorgaat met werken en niet naar de tijd kijkt. Bovendien is het gebied zo groot, dat het bericht in meerdere blokken is verstuurd. Ik kreeg het zelf even voor acht binnen. Anderen later."

Lees ook: Burgernet verstoort dodenherdenking in Kerkrade

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee