Zuster Clara Fey wordt zalig verklaard

© De Limburger

Paus Franciscus heeft gisteren een ‘wonder op voorspraak van Clara Fey’ officieel erkend. De officiële zaligverklaring van Clara Fey wordt in de Dom in Aken uitgesproken. De datum moet nog vastgesteld worden.

Siebrand Vos

Clara Fey stichtte de Zusters van het Arme Kind Jezus, die jarenlang hun generalaat en moederhuis in het klooster van Simpelveld hebben gehad.

AkenHet zaligverklaringsproces werd aanvankelijk in het bisdom Roermond gevoerd, maar is enkele jaren geleden overgedragen aan het bisdom Aken.

Het bisdom in Roermond meldt over de zuster: "Clara Fey (1815-1894) komt uit Aken, waar zij in 1844 een nieuwe zustercongregatie stichtte. Tijdens de Kulturkampf in de tweede helft van de 19e eeuw moest ze Duitsland verlaten. De zusters van het Arme Kind Jezus vestigden zich in het grensdorp Simpelveld. Clara Fey werd daar ook begraven. Toen de zusters in 2012 Simpelveld verlieten, is het graf van Clara Fey verplaatst naar Aken. De zusters van Arme Kind Jezus hebben zich altijd ingezet voor de zorg voor kinderen en met name kindertehuizen geleid, onder meer in Simpelveld en Roermond. De congregatie bestaat op dit moment uit zo’n 500 religieuzen, die actief zijn in twaalf landen. In Nederland heeft de congregatie nog een vestiging in Maastricht."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee