Terreurverdachte opgepakt bij Franse legerbasis

Luchtmachtbasis 105 bij Evreux.

Luchtmachtbasis 105 bij Evreux. © Wikipedia

In de buurt van een Franse luchtmachtbasis in Evreux in Normandië is vrijdag een man gearresteerd die mogelijk van plan was een aanslag te plegen.

ANP

Hij stond bij de dienst terreurbestrijding in Parijs bekend als geradicaliseerd. Vlak bij de plaats waar hij werd aangehouden vond de politie in het struikgewas een geweer en twee pistolen.

De autoriteiten kwamen de man op het spoor na een tip over een verdachte auto. Het is nog onduidelijk of het militaire complex zijn doelwit was. In Frankrijk zijn in de aanloop naar de presidentsverkiezing, die zondag wordt beslist, de veiligheidsmaatregelen opgeschroefd wegens de terreurdreiging.

Twee weken geleden, een paar dagen voor de eerste verkiezingsronde, werd op de Parijse boulevard Champs-Élysées een politieagent doodgeschoten. De aanslag werd opgeëist door Islamitische Staat.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee