Populaire attractie in Efteling al twee dagen dicht

© ANP/Remko de Waal

De Vliegende Hollander in de Efteling is sinds donderdag dicht. Er ligt een olievlek in de Kanovijver, die via kanaaltjes in verbinding staat met het water rondom de populaire attractie.

Redactie

Waar de olievlek vandaan komt is nog niet duidelijk.

GelektVolgens een woordvoerder is het bijna zeker dat er niets uit een attractie is gelekt. Met absorptiemateriaal wordt de vlek nu opgeruimd. Pas als dat is gebeurd en het park vrijdagavond gesloten is, kunnen technici achterhalen waar de olie vandaan komt of kwam.

De olievlek werd donderdag ontdekt. In het attractiepark staat bijna al het water met elkaar in verbinding. Van de Kanovijver stroomt het normaal gesproken eerst naar de vijver waarin de Vliegende Hollander staat.

GeslotenOmdat bezoekers in die attractie in aanraking komen met het water, is die attractie voor de zekerheid dicht gegaan. In de Kanovijver zelf konden bezoekers niet bij het water komen. Sinds 2007 varen al geen kano's meer in dit stukje water.

De Efteling denkt dat de olie vanavond helemaal opgeruimd kan worden, zodat de attractie morgen weer open kan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee