MVV na gelijkspel nu tegen Cambuur in play-offs

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

MVV heeft zich met een gelijkspel verzekerd van een plek in de halve finale van de play-offs. Thuis werd het tegen RKC 1-1. MVV speelde de tweede helft met een man minder.

Emil Visser

De plaatsing in de halve finale van de play-offs had MVV ook te danken aan NAC, dat won van directe concurrent Almere City. In de halve finale van de play-offs zal Cambuur Leeuwarden tegenstander zijn.

OpeningstrefferNa 5 minuten werd MVV al twee keer gevaarlijk na voorzetten van Joeri Schroijen. Maar beide keren ging de voorzet voorlangs. Een combinatie aan de rechterkant zette Fred Benson in kansrijke positie voor RKC. Hij aarzelde niet en schoot rechts van doelman Bo Geens binnen.

Twee minuten later had de mee opgekomen linksback Leroy Labylle al de gelijkmaker op zijn schoen. Maar hij stuitte op doelman Tamati Williams. Een minuut later had Patrick N’Koyi een minstens zo’n grote mogelijkheid op de 1-1. Maar zijn harde schoot scheerde over de lat.

EerbetoonIn de 26ste minuut stond het publiek van MVV stil bij het overlijden van één van de vaste supporters. Dwight Bessems was afgelopen week op 26-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een ongeluk. Hij kreeg een staande ovatie van het publiek.

Lees ook: Eerbetoon voor overleden fan tijdens MVV - RKC

Veertig seconden nadat het applaus was afgelopen, werd Ricardo Ippel door Mohamed Amin Mezghrani neergelegd na een snelle actie over de linkerkant. De scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop toekennen. Patrick N’Koyi ontfermde zich over de penalty, ondanks dat hij een week eerder nog miste vanaf elf meter. Dit keer schoot hij binnen, waardoor hij de stand gelijktrok.

Halve finaleOp dat moment stond MVV virtueel op de zevende plek in de competitie, goed voor een plek in de halve finale van de play-offs in de strijd op een plaats in de eredivisie. Dit omdat Almere City op achterstand was gezet door NAC Breda.

Patrick N’Koyi en Emrullah Güvenc kregen in de tien minuten daarna nog grote mogelijkheden om de voorsprong voor de Maastrichtenaren op het scorebord te laten verschijnen. Maar beide aanvallers kwamen niet tot scoren.

KopstootOp slag van rust kreeg MVV-aanvoerder Nick Kuipers echter een oliedomme rode kaart. Hij gaf Johan Voskamp een kopstoot en mocht inrukken van de scheidsrechter.

RKC drong direct na de rust aan en kreeg twee grote kansen in de 57ste minuut. Doelman Geens redde twee maal echter knap op inzetten van de Brabanders.

TevredenOok daarna drongen de gasten nog aan. Maar tot een treffer kwam het niet meer. Uiteindelijk was iedereen in het stadion tevreden met de uitslag. RKC plaatste zich met het gelijkspel voor de eerste ronde van de play-offs.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee