Gedroomd afscheid voor VVV na late treffer

Telstar juicht na de 1-0.

Telstar juicht na de 1-0.© Orange Pictures

VVV heeft in Velsen-Zuid bij Telstar het gedroomde afscheid van de eerste divisie kunnen nemen.

Hans Straus

Het werd in de slotfase door een vrije trap van Clint Leemans nog 2-1 voor de kampioen. Een zwaar bevochten overwinning, want VVV haalde met een gelegenheidsformatie niet het normale niveau.

Eerste helftDe eerste helft van Telstar – VVV gaf welgeteld een kans te zien. Die was voor de thuisploeg en vloog er meteen in. Fabian Serrarens scoorde 1-0 en daarmee was meteen het hoogtepunt van de wedstrijd voor rust genoemd. De kampioenself van trainer Maurice Steijn – zonder Promes, Post, Röseler, Zelalem en Opoku – speelde mat en ongeïnspireerd tegen de nummer vijftien van de eerste divisie. Een echt uitgespeelde kans kreeg VVV niet in de eerste helft. Tot overmaat van ramp moest ook Roel Janssen nog geblesseerd naar de kant. Omdat de centrale verdedigers op zijn bij VVV, schoof Cendrino Misidjan op naar het hart van de verdediging en kwam Moreno Rutten van het middenveld naar de positie links achterin.

Tweede helftIn de tweede helft wist VVV wat meer druk te ontwikkelen richting het doel van Telstar. Joey Sleegers en Moreno Rutten kregen mogelijkheden, maar de echte scherpte ontbrak. Pas in de 71ste minuut kreeg VVV loon naar werken. Na een schot van invaller Lugman Bezzat – letterlijk zijn eerste actie – moest Telstar-doelman Boy de Jong de bal lossen. Ralf Seuntjens – gisteravond aanvoerder – was er uiteraard als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 1-1. In de 89ste minuut mocht Clint Leemans na een overtreding op Lugman Bezzat een vrije trap nemen op twintig meter van het Telstardoel. De middenvelder deed dat onberispelijk en krulde de bal in de linkerhoek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee