Fortuna sluit seizoen af met eenvoudige overwinning

© Orange Pictures / Niels van Renen

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond met 3-0 gewonnen van het als vijfde geplaatste FC Volendam. Roald van Hout die na dit seizoen vertrekt bij Fortuna scoorde de derde treffer.

Ron Langeveld

Als afsluiting van het seizoen kregen de supporters in Sittard een heel aardige pot voetbal voorgeschoteld, met in de eerste helft tal van kansen over en weer.

KansenNa een kwartier spelen was Volendam dicht bij de openingstreffer met drie mogelijkheden achter elkaar. Het was uiteindelijk aan verdediger Perr Schuurs te danken dat de bal de doellijn niet passeerde. Twee minuten later miste Finn Stokkers aan de andere kant van het veld een dot van een kans.

Jorrit SmeetsNa een half uur spelen was het Jorrit Smeets, teruggekeerd na een langdurige ziekteperiode, die Fortuna op 1-0 zette. Tien minuten later probeerde Finn Stokkers het vanaf rechts opnieuw met een bal richting Volendam-doelman Hobie Verhulst. Aanvoerder Ferry de Regt wist de bal vervolgens met een tikje in het Volendam-doel te werken: 2-0.

Vertrekkende Roald van HoutIn de tweede helft was duidelijk dat Volendam iets recht wilde zetten. De ploeg voerde de druk op richting het doel van de Sittardenaren, maar tot doelpunten leidde dat niet. Met nog een klein kwartier te spelen, liet trainer Sunday Oliseh de vertrekkende Roald van Hout zijn laatste minuten maken voor de Sittardse club. Uitgerekend Van Hout scoorde in zijn slotminuut het derde doelpunt: 3-0.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee