Justitie voegt nieuw besmet onderzoek toe aan dossier politiemol

© DL

De politie heeft op 8 februari bij toeval vertrouwelijke recherche-informatie gevonden waarvan wordt aangenomen dat die van politiemol Mark M. afkomstig is.

Paul Bots en Jos Emonts

Dit meldt NRC-Handelsblad op de website.

187.000 euroDe van grootschalige corruptie verdachte ex-politieman uit Weert zou die informatie op 10 januari 2015 uit de politiesystemen hebben gehaald. De afnemer zou een makelaar uit Den Bosch zijn. In zijn pand vond de recherche 187.000 euro, verdovende middelen en een doos of enveloppen met uitgeprinte politie-info.

De advocaten Marcel Heuvelmans en Marijn Zuketto van twee medeverdachten van de politiemol, bevestigden vrijdagavond dat het Openbaar Ministerie (OM) deze zaak aan het dossier heeft toegevoegd. "De manier waarop het OM selecteert, lijkt op willekeur. Hoofdverdachte Mark M. zou aan tientallen lieden informatie hebben verkocht. Uiteindelijk moeten hij en slechts vier medeverdachten voor de rechter verschijnen. Waarom de anderen niet? Wordt de makelaar uit Den Bosch nu de toevallige vijfde medeverdachte?", vraagt Zuketto zich af.

Besmette onderzoekenDeze krant meldde vrijdag al dat drie andere grote politie-onderzoeken met de namen Fuut, Bergaster en Gutenberg beschadigd zouden zijn door toedoen van het corrupte werk van Mark M. Het vermeende besmette onderzoek in Den Bosch droeg de codenaam Batanta.

Lees ook: Politie negeerde cruciale info over politiemol

In deze kwestie wordt het makelaarskantoor in Den Bosch verweten ‘een faciliterende rol te hebben gespeeld bij de verhuur van panden waarin hennepkwekerijen werden ingericht” schrijft NRC. Uit de dossierstukken die De Limburger heeft ingezien staat dat Mark M. ook in Limburg hennephuizen aanbood of wilde aanbieden.

Lees ook: ‘Politiemol Mark M. bood huis met hennepplantage aan’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee