Supporter haalt 500 euro op voor ballenjongen Jens

© Screenshot Fox Sports

Supporter Luc van Iersel, die zondag een crowdfundings-actie begon voor ballenjongen Jens, heeft binnen tien uur al het streefbedrag van 500 euro opgehaald.

Brabants Dagblad / Tom van der Meer

Van Iersel wil met het geld een mooi cadeau kopen voor Jens, die vrijdagavond tijdens de wedstrijd tegen FC Dordrecht het veld op vluchtte nadat er vlakbij hem een vuurwerkbom ontplofte. Ook de steward die op de tribune onwel werd krijgt een hart onder de riem. Van Iersel: "Ik heb begrepen dat zijn situatie nu stabiel is."

Lees ook: Jongetje in tranen na ontploffing vuurwerkbom in stadion

SchaamteVan Iersel is boos op de supporters die de wedstrijd verstoorden met het vuurwerk. "Zulke incidenten moeten uit het stadion. Een sfeeractie is prima, maar dit kan niet. Ik zat met schaamte op de tribune." Veel supporters zijn dat blijkbaar met hem eens. Nadat vijftig mensen hadden gedoneerd, stond de teller al op 550 euro. Maar de supporter wil de actie nog niet stoppen. "Donaties blijven welkom. Hoe hoger het bedrag, hoe collectiever het overkomt."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee