Verstappen hoopt met 'upgrades' aansluiting te vinden in Barcelona

© EPA/Srdjan Suki

Op de plek waar hij vorig jaar een sensationeel debuut voor Red Bull beleefde, hoopt Max Verstappen zondag weer te kunnen meedoen om een podiumplaats.

AD

De Nederlandse coureur en zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo krijgen in Barcelona voor de Grand Prix van Spanje een verbeterde bolide, voorzien van de nodige 'upgrades'.

Stap voorwaarts"Ik hoop dat we daarmee wat dichter bij de topteams komen en ze in ieder geval kunnen volgen", zegt Verstappen. "Dat zou al een stap voorwaarts zijn." Red Bull staat vooralsnog in de schaduw van Mercedes en Ferrari, die de eerste vier Grands Prix domineerden. Alleen op een vochtige baan in China wist Verstappen de dominantie van de Mercedessen en Ferrari's te doorbreken door naar de derde plaats te rijden.

Bijzondere terugkeer"Het is afwachten waar de upgrades ons brengen in Barcelona", zei Verstappen, die vorig jaar op het Circuit de Catalunya geschiedenis schreef. De toen achttienjarige Nederlander reed in zijn eerste race voor Red Bull naar de winst. "Het is voor mij daarom altijd bijzonder om terug te keren in Spanje."

Mercedes-topman Niki Lauda gaf eerder al te kennen dat hij denkt dat het Formule 1-seizoen een herstart krijgt, omdat veel teams met updates komen in Spanje.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee