Heerlen wil meer te bieden hebben dan alleen Cultura Nova

Heerlen moet meer te bieden hebben dan alleen Cultura Nova.

Heerlen moet meer te bieden hebben dan alleen Cultura Nova.© Bas Quaedvlieg

Heerlen wil meer zijn dan een stad met ruime culturele voorzieningen. De stad gaat nu ook de makers van cultuur beter faciliteren. Op Cultura Nova na is er op dat gebied niet veel te beleven in Heerlen.

Siebrand Vos

Culturele LenteEr wordt gewerkt aan een nieuwe Culturele Agenda om een vervolg op de Culturele Lente mogelijk te maken. De speerpunten zijn al grotendeels benoemd in het bidbook met 25 ambities voor de Heerlense binnenstad. Daarin worden onder meer zes producties met bovenregionale uitstraling genoemd, naast een broedplaats voor podiumkunsten en een nieuw filmhuis.

AmbitieBij het beter faciliteren van makers blijft het niet bij de afgelopen maand aangekondigde komst van productiehuis Via Zuid, als het aan het stadsbestuur ligt: ,,Heerlen wil zich door ontwikkelen van culturele naar creatieve stad.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee