Doodgeschoten man eerder veroordeeld voor poging tot brandstichting

© Fotopersburo Bert Jansen

De 32-jarige man die zondagochtend dood werd gevonden in de Memlincstraat in Eindhoven zou een bekende zijn uit het criminele milieu. Hij werd doodgeschoten op straat.

ANP

In december werd hij door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld voor een poging tot brandstichting bij een zonnestudio in Oss. De keten was toen diverse keren doelwit van aanslagen.

Geen motiefOmdat de veroordeelde Eindhovenaar geen motief had, bestaat het vermoeden dat hij in opdracht handelde. De eigenaar van de zonnestudio's denkt dat een beruchte Osse misdaadfamilie achter de aanslagen zit. De Eindhovenaar woonde destijds in Helmond.

Twintig rechercheursDe dode Eindhovenaar werd zondagochtend vroeg naast een auto gevonden. De politie kon over de aanleiding voor de schietpartij nog niet meer zeggen. Er is nog niemand aangehouden. Ook over de achtergronden van het slachtoffer zwijgt de politie vooralsnog.

Een team met twintig rechercheurs onderzoekt de schietpartij.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee