VDL Nedcar overlegt met BMW over dreigend productietekort

© ANP

Een delegatie van VDL Nedcar heeft de directie van BMW vrijdag in München bijgepraat over de stand van zaken met betrekking tot de productie-achterstand.

Hanneke van den Nieuwenhof

Over de inhoud van die gesprekken doet het VDL-concern evenwel geen mededeling. "Het was een gesprek tussen ons en de opdrachtgever. Een interne kwestie", wil de woordvoerder van het VDL-hoofdkantoor slechts kwijt.

VoorstelZoals bekend dreigt bij VDL Nedcar aan het eind van het jaar een productietekort van 14.000 auto's bij ongewijzigde omstandigheden. Om de afspraken met BMW te kunnen nakomen, is een voorstel gelanceerd om de productietijd uit te breiden. Dat plan is nu inzet van discussie tussen Nedcar, de ondernemingsraad en de vakbonden.

WerkroostersEén van de opties is het aanpassen van de werkroosters: langere werktijden, minder werkdagen. In combinatie met het aantrekken van 380 extra medewerkers ontstaat meer productieruimte. Het feit dat de vakbonden vorige week tot diep in de nacht met VDL Nedcar om tafel zaten, duidt erop dat alle partijen streven naar een snelle, gezamenlijke oplossing voor het probleem.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee