Zakken is dus écht geen optie

Print
Zakken is dus écht geen optie

Eindexamentraining op het Bernard Lievegoedschool in Maastricht. Afbeelding: Mitchell Giebels

'Maar dat hebben we op school nog nooit gehad!’ Een veelgehoorde en oprechte kreet tijdens de eindexamentraining. Toch weet Marcel Notermans, aardrijkskundedocent en oprichter van het Pedagogisch Studiehuis, dat dit niet waar is. „Want als je twee, drie jaar les krijgt van een docent, treedt er sleur op. En dan ontsnappen er dingen die in de les zijn verteld aan je aandacht.”

Dat is volgens hem dan ook de kracht van de eindexamentraining: een andere docent, een andere omgeving en andere leerlingen. „Daarbij zijn dit zeer gemotiveerde leerlingen.”

Alleen al bij het Pedagogisch Studiehuis volgen per vak circa vierhonderd eindexamenkandidaten de trainingen. Naast de landelijke  instituten als Luzac, LOI of Lyceo,  schieten de laatste jaren steeds meer regionale aanbieders uit de grond. Volgens cijfers van het CBS telt Nederland 16.680 aanbieders van studiebegeleiding, een stijging van 25 procent ten opzichte van vorig jaar. In Limburg concentreren de grootste aanbieders zich vooral in het midden en zuiden van de provincie.

Betekent het grote animo voor eindexamentrainingen dan dat er iets mis is met het onderwijs?

 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →