FC Emmen kent droomstart in play-offs om promotie

De spelers van FC Emmen juichen na de 0-2 van Issa Kallon.

De spelers van FC Emmen juichen na de 0-2 van Issa Kallon. © ProShots

FC Emmen is uitstekend begonnen aan de play-offs naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Dick Lukkien won de heenwedstrijd bij RKC Waalwijk in de kwartfinales van de play-offs met liefst 1-5.

Redactie

FC Emmen kwam via goals van Youri Loen en Issa Kallon al binnen 22 minuten op een 0-2 voorsprong. Na rust werd de marge door goals van Alexander Bannink, Frank Olijve en Kai Huisman zelfs vergroot tot vijf. Johan Voskamp deed namens RKC nog wat terug, maar de ploeg van trainer Peter van den Berg lijkt vrijwel kansloos voor de return in Almere van komende vrijdag.

Comeback Het duel tussen Helmond Sport en Almere City eindigde in een 4-2 overwinning voor de thuisploeg, terwijl de stand na 69 minuten nog 0-2 was. De bezoekers uit Almere kwamen door doelpunten van Gaston Salasiwa en Rick ten Voorde op een 0-2 voorsprong op Sportpark de Braak, maar de thuisploeg draaide de wedstrijd daarna volledig om. Helmond Sport kwam via goals van Teije ten Den en Robert Braber op gelijke hoogte. Jordy Thomassen en Steven Edwards (penalty) brachten de stand in de slotfase zelfs naar 4-2, waarmee de comeback compleet was.

ReturnsKomende vrijdag zijn de returns van beide wedstrijden. FC Emmen - RKC Waalwijk begint dan om 18.30 uur, Almere City - Helmond Sport om 20.45 uur. Acht andere clubs stromen op vrijdag 18 mei in tijdens de halve finales van de play-offs. De twee ploegen uit de Eredivisie spelen alleen de finales om handhaving.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee