Vermoorde taxichauffeur is 24-jarige Ousman uit Maastricht

Print
Vermoorde taxichauffeur is 24-jarige Ousman uit Maastricht

De taxistandplaats op de Markt in Maastricht. Afbeelding: De Limburger/Johannes Timmermans

Maastricht - De vermoorde man die zondagmorgen is aangetroffen in een bos in Selfkant, blijkt de 24-jarige taxichauffeur Ousman Magomadov uit Maastricht te zijn.

Dat heeft zijn familie tegenover De Limburger bevestigd.

Taxibedrijf
Magomadov, afkomstig uit Tsjetsjenië, runde samen met zijn tweelingbroer Imran sinds februari vorig jaar taxibedrijf Taxi Bello aan de Zoetmanstraat in de wijk Caberg. Taxi Bello rijdt veel klanten vanaf de standplaats aan de Markt in Maastricht. Ousman is hier zaterdagnacht nog gezien door collega’s. Volgens een taxichauffeur die anoniem wenst te blijven, is de 24-jarige die nacht voor een rit richting Sittard vertrokken. 

Lees ook: Politie legt link tussen lijk in Duits bos en verdwenen Nederlandse taxichauffeur

Twaalf messteken
Wandelaars uit Susteren vonden het stoffelijk overschot van de taxichauffeur zondagmiddag aan de rand van een bos in de Duitse grensplaats Schalbruch, gemeente Selfkant. 

Nabij een woning aan de Oude Kerk in Spaubeek zijn bloedsporen aangetroffen van Magomadov, die volgens de Duitse politie met twaalf messteken om het leven is gebracht. Mogelijk is hij op die plek vermoord. 

Lege taxi 
De lege taxi is zondagmorgen aangetroffen op de A12 bij Zevenhuizen, Zuid-Holland. Ook in het voertuig zijn bloedsporen gevonden. Een 45- jarige man die zich verdacht ophield in de nabijheid van de taxi is door de politie gearresteerd. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →