Hoger beroep proces-Van Rey komend najaar van start

Print
Hoger beroep proces-Van Rey komend najaar van start

Afbeelding: ANP/Remko de Waal

Het gerechtshof in Den Haag heeft zeven dagen uitgetrokken voor de behandeling van het hoger beroep tegen de Roermondse oud-wethouder Jos van Rey en projectontwikkelaar Piet van Pol.

De eerste zittingsdag is op 7 november, de uitspraak staat op de agenda voor 20 december. 

Getuigen
De zomermaanden worden gebruikt voor het horen van getuigen. Dit op verzoek van Gitte Stevens en Peer Szymkowiak, de raadslieden van respectievelijk Van Rey en Van Pol. Het gaat onder anderen om enkele deelnemers aan de door Van Pol betaalde voetbalreizen en bezoeken aan vastgoedbeurzen. 

Veroordeeld
Jos van Rey en Piet van Pol werden vorig jaar juli door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld. De oudwethouder kreeg een taakstraf van 240 uur opgelegd wegens ambtelijke corruptie, schending van het ambtsgeheim en verkiezingsfraude. Ook voor projectontwikkelaar Van Pol had de rechtbank een taakstraf in petto: 100 uur voor het omkopen van de toenmalige wethouders Van Rey en Tilman Schreurs. De laatste werd schuldig bevonden zonder straf. 

Het Openbaar Ministerie reageerde ontstemd op de in zijn ogen te lage straffen en tekende appel aan. Ook Van Rey, Van Pol en Schreurs gingen in hoger beroep. Tilman Schreurs trok dat later weer in, het Openbaar Ministerie volgde dat voorbeeld in zijn zaak. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →