Harold Kok, chefkok van De Hamert wint ‘Zilveren Botermes 2017’

Print

Afbeelding: De Limburger

Chefkok Harold Kok van Hostellerie De Hamert in Wellerlooi heeft het Zilveren Botermes 2017 gewonnen.

Dit wordt jaarlijks toegekend aan een chefkok die door het gebruik van streek- en seizoensgebonden producten niet alleen zijn of haar tafel verrijkt, maar ook de lokale economie hiermee ondersteunt.

Trots
Roger en Monique Smits, eigenaren van Hostellerie De Hamert reageerden trots op de toekenning van de prijs aan Harold Kok: "Harold Kok staat al 25 jaar in de keuken van De Hamert. Hij vindt steeds weer de balans tussen wat onze gasten graag eten, trends, streekproducten en wat hij zelf graag wil koken. Een groot compliment hiervoor!"

Asperges
Harold Kok vierde op 1 april 2017 een kwart eeuw dienstverband bij Hostellerie De Hamert, het eerste aspergerestaurant van Limburg. Hij begon ruim 25 jaar geleden bij de Hamert en ontpopte zich tot een groot kenner van asperges.

De uitreiking van het zilveren botermes is een initiatief van QL Hotels & Restaurants. Hierbij zijn meer dan 120 onafhankelijke, kleinschalige en authentieke kwaliteitshotels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Noorwegen en Zweden aangesloten.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen