Zus Holleeder wenst haar broer 'hartverknettering' toe

Print
Zus Holleeder wenst haar broer 'hartverknettering' toe

Willem Holleeder. Afbeelding: ANP

In de aanloop naar de pro formazitting tegen Willem Holleeder van komende maandag heeft zijn zus Astrid haar broer een 'hartverknettering' toegewenst.

Dat zegt zij deze week in een interview met HP/De Tijd, dat in het diepste geheim plaatsvond met de schrijfster van het boek Judas over de familie Holleeder. ,,Het zou mij niet slecht uitkomen als hij een keer een hartverknettering kreeg. Het zou een hoop oplossen'', zegt zij in het blad.

Zes liquidaties
Willem Holleeder staat maandag in een voortgangszitting terecht in de rechtbank van Amsterdam. Het Openbaar Ministerie vervolgt hem voor zijn vermeende rol bij zes liquidaties en twee pogingen daartoe, waaronder die op Cor van Hout (2003), vastgoedmagnaat Willem Endstra (2004), Kees Houtman (2005), John Mieremet (2005) en Thomas van der Bijl (2006).

Dodenlijst
Astrid Holleeder getuigt in het proces tegen haar broer, net als haar zus Sonja. Zij omschrijft haar situatie in het blad als ,,een levenslange gevangenisstraf'', omdat ze door haar boek en haar verklaringen op de dodenlijst van haar broer zou staan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →