Tefaf trekt 15.000 bezoekers in New York

Print
Tefaf trekt 15.000 bezoekers in New York

Afbeelding: ANP

Met 15.000 bezoekers kijkt kunstbeurs Tefaf meer dan tevreden terug op de eerste editie van de beurs in New York waar moderne kunst werd getoond.

Qua verkopen is een werk uit de jaren zestig van Joan Mitchell een van de klappers. ‘Syrtis’ werd verkocht voor 6,75 miljoen dollar. De beurs begon afgelopen donderdag en liep maandag af.

Miljoenen
Ook verkocht werden werken van onder anderen Salvador Dalí (Buste De Femme Rétrospectif), Roberto Matta (Ouvrir les bras comme on ouvre les yeux) voor ongeveer een miljoen, Studio Job ( Pipe Side Table), Henri Matisse (Jazz), Joan Miró (Constellations) en Alberto Burri. Van die laatste werden twee werken verkocht voor 450.000 dollar en 1,3 miljoen dollar.

'Gigantisch succes'
Patrick van Maris, ceo van Tefaf, zegt weggeblazen te zijn door de ongelooflijk warme ontvangst en het hartverwarmende ontvangst van de stad New York en de kunstgemeenschap aldaar. Partner Artvest spreekt van een gigantisch succes dat alle verwachtingen overtreft. “We zijn trots dat de Tefaf zo snel is opgenomen in de New Yorkse kunstscene.”

Afgelopen najaar vond de eerste Amerikaanse editie van de kunstbeurs plaats, met antieke werken. Ook toen werd gesproken over 15.000 bezoekers en goede verkopen. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →