Gemeente Maastricht redt gestrande bever

Print
Gemeente Maastricht redt gestrande bever

Afbeelding: ANP

Maastricht - Zonder hulp van de gemeente Maastricht had een in een overstort voor regenwater gestrande bever het er waarschijnlijk niet levend van af gebracht.

Het knaagdier was in de overstort aan de Oeslingerbaan nabij de Hoge Weerd terecht gekomen. De wanden waren voor het dier te stijl om er op eigen kracht uit te komen. Een medewerker van de Dierenambulance had het dier maandagavond al vergeefs met een vangstok met lus proberen te vangen.

Overstort
De gemeente Maastricht had dinsdag meer succes. Een medewerker van de gemeente kwam op het idee om enkele steigerplanken in de overstort te leggen. De bever kon via de plank naar boven lopen, zo bevestigt een woordvoerster van de gemeente Maastricht.

Volgens omstanders zijn er in het verleden al eens enkele bevers verdronken, omdat zij niet uit de overstort  konden komen. Ook zijn er konijnen en egels verdronken. Om herhaling daarvan te voorkomen gaat de gemeente maatregelen nemen, zo geeft de woordvoerster aan.

,,We wisten dit niet. We gaan bekijken welke maatregelen we kunnen treffen om te voorkomen dat dieren verdrinken. Mogelijk is het plaatsen van een geribbelde loopplank een optie.’’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →