Waarom is er geen haan die kraait naar de regenworm?

Print
Waarom is er geen haan die kraait naar de regenworm?

Afbeelding: iStock

Raf de Bont en Pim Martens van de Universiteit Maastricht geven deze week college voor het online platform Universiteit van Nederland over het thema ‘dieren’.

Waarom krijgen gorilla's, tijgers en neushoorns veel aandacht van natuurbeschermers, maar sterven andere dieren zoals de Lake Pedder regenworm uit zonder dat er een haan naar kraait? En wat hebben safaritripjes en de jacht met elkaar te maken?

Raf de Bont onthult het in zijn college ‘Waarom beschermen we liever een olifant dan een worm?’, dat 10 mei online komt.

College
‘Kun jij de emoties van jouw huisdier herkennen?’ is de titel van het college van Pim Martens op 12 mei. Mensen menen te kunnen zien wanneer hun huisdier blij, boos, verdrietig of jaloers is. Maar in hoeverre kunnen we emoties bij kat en hond herkennen. En kunnen dieren ook bij benadering onderscheiden hoe mensen zich voelen? Martens doet het uit de doeken. 

De Universiteit van Nederland is een online platform (www.universiteitvannederland.nl) waar de beste wetenschappers van Nederland hun kennis overdragen voor een breed publiek. Elke werkdag om 20.30 uur komt een nieuwe video beschikbaar en elke week is er een nieuw thema. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →