Ziggo-klanten mogelijk zonder Eredivisievoetbal

Print
Ziggo-klanten mogelijk zonder Eredivisievoetbal

Jan Joost van Gangelen presenteert het eredivisievoetbal bij Fox Sports. Afbeelding: ANP

Ziggo-abonnees dreigen vanaf 1 augustus FOX Sports kwijt te raken. Tenminste, de 1,5 miljoen abonnees van het voormalige UPC dat in 2015 door Ziggo werd ingelijfd. Reden is een conflict tussen de kabelgigant en FOX Sports-eigenaar Eredivisie Media & Marketing (EMM).

Gaan straks bij de start van het nieuwe Eredivisie-seizoen de betaalzenders van FOX Sports op zwart? In theorie zou het kunnen. UPC ging ooit vóór de fusie een contract aan met het tv-bedrijf (voor het doorgeven van de stations) dat straks op 1 augustus afloopt. FOX wil zich houden aan die oude afspraak.

Nieuwe overeenkomst
Ziggo daarentegen vindt dat zich sinds de fusie een andere situatie voordoet. Zij sloot ooit een contract af tot 2020. Dat geldt nu dus ook voor het voormalig UPC-verzorgingsgebied, vindt Ziggo. De kabelmaatschappij moet sowieso in een nieuwe overeenkomst meer geld afstaan aan FOX. ‘Een volkomen logisch gevolg van de prijsontwikkelingen van sportrechten.’

Goedkoper
Het geld kan worden terugverdiend door het voortaan goedkoper maken van het FOX Sports-abonnement. Dat gebeurde eerder al bij klanten van KPN. Het is overigens altijd aan kabelaars zelf om abonnementsprijzen te verlagen of verhogen.

FOX en Ziggo zijn nog met elkaar in gesprek, maar het conflict kan uiteindelijk leiden tot een rechtszaak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →