Heerlen wil Mijnwater BV verkopen

Print
Heerlen wil Mijnwater BV verkopen

Afbeelding: De Limburger

Het Heerlense stadsbestuur wil het door haar opgezette energiebedrijf Mijnwater BV verkopen. Om verkoop mogelijk te maken, doet Heerlen om te beginnen een stap terug.

Mijnwater BV verwarmt en koelt gebouwen via een systeem van warmte-koude-opslag. Heerlen is enig aandeelhouder en verstrekte de BV een miljoenenlening.

Drie scenario’s
Wethouder Jordy Clemens (SP, Duuraamheid): ’’De overheid heeft de ontwikkeling van de techniek mogelijk gemaakt, het is nu aan de markt om grootschalige toepassing te realiseren. Lukt het niet Mijnwater BV onder goede voorwaarden te verkopen, dan probeert de gemeente met partners vreemd vermogen aan te trekken om doorontwikkeling te borgen. Een andere optie – doorgaan op de zelfde voet en dat consolideren – is het minst wenselijk.’’

Goedkeuring
De verkoop zou voor 2019 een feit moeten zijn, vanwege de verwachte fusie met Landgraaf. De provincie moet goedkeuring verlenen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →