Peloton reageert emotioneel na nieuw dodelijk ongeval

Print
Peloton reageert emotioneel na nieuw dodelijk ongeval

Afbeelding: HBVL

De wielerwereld reageert geschokt op het nieuws over de twee fietsers die afgelopen weekeinde in Spanje bij een triest ongeval om het leven kwamen.

De betrokken automobilist was invloed van drank en drugs en reed driemaal zo snel als toegelaten. De man reed in op het groepje wielertoeristen. Twee fietsers overleden ter plekke, drie anderen liepen zware verwondingen op. Het ongeval kwam zwaar aan in het wielerpeloton, dat onlangs afscheid nam van profwielrenner Michele Scarponi. Op Twitter regent het dan ook scherpe reacties: “Dit moet NU stoppen.”

Overleden
Het ongeval komt zwaar aan in de wielerwereld. Wielrenners komen dagelijks in aanraking met problemen in het verkeer. Eind april nam het profpeloton afscheid van de goedlachse Italiaanse renner Michele Scarponi, die ook overleed na een ongeval met een auto. De Italiaan was ’s ochtends vertrokken voor een trainingsrit in aanloop naar de Giro, maar werd in een bedrijventerrein vlakbij zijn thuis aangereden door een busje. Hij overleed ter plekke.

Nieuw ongeval 
Het ongeval in Spanje is voor velen de druppel. Zo tweette Alejandro Valverde: “De cijfers van ongevallen met wielrenners blijven stijgen, maar niets verandert aan de situatie. We hebben meer respect nodig voor de fietser. Er moeten zwaardere straffen komen.”

Ook Joaquim Rodriguez was niet te spreken over de vele ongevallen met auto’s en fietsers. “Dit moet NU stoppen. Hoeveel doden moeten er vallen vooraleer er een eerlijke wetgeving komt?” De meest emotionele oproep kwam er van Cofidis-renner Luis Angel Maté. “Telkens als ik ga trainen, neem ik afscheid van mijn vrouw en kinderen. Ik weet nooit of ik zal terugkomen. Hoelang moet dit nog duren?”