Weggespoeld strand na 33 jaar plots terug

Print
Weggespoeld strand na 33 jaar plots terug

Afbeelding: DL

De inwoners van het dorpje Dooagh op een eilandje ten westen van Ierland kunnen hun geluk niet op. 33 jaar nadat het zandstrand bij het kustplaatsje door de zee verzwolgen werd, keerde het opeens weer terug.

Voordat het strand in 1984 verdween, was Dooagh op het eiland Achill een geliefde badplaats met meerdere hotels. Een aantal forse stormen kort achter elkaar zorgde er destijds echter voor dat het strand door het water werd weggespoeld. Niet lang daarna lieten de meeste toeristen het dorp links liggen en verdween vrijwel de gehele toeristensector uit de 2500 inwoners tellende plaats.

Het plaatselijke bureau voor toerisme maakt zich nu op voor de komst van wat zij hopen nieuwe drommen zonaanbidders. ,,We hopen natuurlijk dat het strand blijft, maar we kunnen het nog niet garanderen,'', zei een medewerkster van het bureau.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →