11-jarig Brits meisje overlijdt na tragische val uit wildwaterbaan

Print
11-jarig Brits meisje overlijdt na tragische val uit wildwaterbaan

Wildwaterbaan in een pretpark. Afbeelding: ANP

Een 11-jarig meisje uit de Britse plaats Leicester is dinsdag om het leven gekomen, nadat ze in het water van een pretparkattractie viel en gewond raakte. Hulp van brandweer- en ambulancepersoneel mocht niet meer baten. Het meisje overleed na aankomst in het ziekenhuis.

Na haar val uit de attractie Splash Canyon, van Drayton Manor Park in Staffordshire, werd het meisje door parkmedewerkers op de kant geholpen. "Bij aankomst troffen we het meisje met zware verwondingen aan’’, zegt een woordvoerder van de West Midlands ambulancedienst.

Beademing
Het ambulancepersoneel heeft het meisje aan de beademing gelegd, waarna ze per helikopter naar een kinderziekenhuis in Birmingham is gebracht. Een arts aan boord van het toestel heeft haar tijdens de vlucht nog hulp geboden, maar na aankomst overleed zij alsnog. De wildwaterbaan is tot nader order gesloten voor publiek.

Ondersteuning
De ouders van het omgekomen kind krijgen ondersteuning van speciaal getrainde agenten, zegt hoofdcommissaris Carl Ratcliffe van de politie van Staffordshire. "Onze gedachten gaan na dit tragische ongeluk uit naar de familie en vrienden, en wij ondersteunen ze in deze moeilijke tijd.''Geamputeerd
Vorig jaar kreeg het bedrijf Merlin Entertainment, ’s werelds op één na grootste producent van pretparkatrracties, een boete opgelegd van 5 miljoen Britse ponden, nadat de benen van twee parkbezoekers moesten worden geamputeerd na de crash van een achtbaan in attractiepark Alton Towers in Stoke-on-Trent.

In 2011 overkwam een 60-jarige Britse vrouw, die een dagje pretpark met haar kleindochter ondernam, hetzelfde. Tijdens een tochtje met de wildwaterbaan 'Jungle River' van het Bayside Pleasure Park in Bridlington werd de vrouw gekatapulteerd. Zij verloor haar beide benen. Onthoofd
In 2016 vond de 10-jarige Caleb Schwab de dood, toen hij werd onthoofd tijdens een rit in de 50-meter hoge ‘Verruckt’-glijbaan in het Schlitterbahn waterpark in Kansas City. Tijdens de afdaling van de hoogste waterglijbaan ter wereld schoot Caleb los en kwam om het leven. Zijn familie werd afgelopen week 20 miljoen dollar aan schadevergoeding toegekend. De waterbaan in het park wordt ontmanteld, aldus de directie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →