VIDEO: Kunstenaar bouwt zwart-wit 'kathedraal' in Maastricht

Print
VIDEO: Kunstenaar bouwt zwart-wit 'kathedraal' in Maastricht

Afbeelding: DL

De Britse kunstenaar Stanley Donwood (die wereldfaam kreeg dankzij zijn albumcovers voor Radiohead) vertelt in de woensdagkrant uitgebreid over zijn nieuwste kunstwerk in Maastricht, een gigantische muurschildering in het Bonnefantenmuseum. Ruim 13,5 meter hoog en ruim 12 meter in doorsnede.

Aan de binnenkant van de markante museumtoren is de kunstenaar – samen met zes assistenten – op dit moment bezig met zijn zwart-wit 'kathedraal', een kunstwerk waarvan Donwood hoopt dat mensen even omhoog kijken in op zich in laten werken.

Kathedraal
Donwood zegt erg onder de indruk te zijn van de vorm van de torenkoepel: “De Cupola van het Bonnefantenmuseum lijkt hetzelfde soort gevoel op te roepen dat ik krijg als ik een kathedraal of moskee betreed: een drang om kalm of stil te zijn en mijn gedachten even stop te zetten. Misschien valt mijn mond onwillekeurig een beetje open. De behoefte om omhoog te kijken, zo zeldzaam in het normale dagelijks leven, is veel duidelijker aanwezig.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →